Ikke akkurat fårikål, men... Sånn innimellom er det morsomt å prøve ut nye matretter, og hvis noen klarer å finne noe som høres både godt og sunt ut på en gang så er ikke jeg den som skriker høyest. Pizza er godt, hjemmelaget pizza er enda bedre - og når noen finner på at en skal bytte ut brødbunnen med en bunn av kjøtt så må jo det prøves. Som sagt så gjort - og etter å ha lest haugevis av oppskrifter som ligger på nett allerede så kom jeg fram til denne:
600 g kjøttdeig (Denne var fra Nordfjord)
3 egg
litt salt
Dette blandet jeg sammen, og klappet det ut i langpanna AKKURAT som en vanlig pizzabunn :D
Stek dette på 225 grader i 10 min - og så finner du fram fyllet mens du venter.
Som fyll tar man hva man har.. Her ble det:
3 ss pizzasaus
5 skiver bacon
1 tomat
5 cm purre
8 champignon (ferske)
1/4 paprika (rød)
Masse av revet ost
- og litt oregano på toppen.
Tok ut bunnen, fordelte fyllet oppå, puttet hele greia i ovnen igjen i ti nye minutter og så klar til servering.
Mettendes var det. Ble stappmett etter to biter - og det er mye mindre enn det jeg blir mett av når jeg spiser vanlig pizza.
Er det mulig at noe så GODT samtidig kan være sunt, sier jeg...
Hm... var det godt med kjøttbunn i pizzaen altså? :-O mulig det må prøves, brød er jo tross alt ikke sunt.. denne sommeren i alle fall. :-D
SvarSlett